Juho Leppänen

Kolme syytä miksi Charly Salonius-Pasternak on oikeassa

Charly Salonius-Pasternak kirjoitti 4.1. ansiokkaasti siitä, miksi Suomen sotilaat olisi tuotava kotiin Afganistanista ja Irakista. Seuraavassa aiheesta muutama ydinseikka.

Suomi ei ole mukana rauhanturvaamisessa vaan sodassa. Mitään maagista tapaa erotella sota ja rauha Afganistanissa ei ole. Jos minä annan kaverilleni aseen ja käy murhaamassa jonkun, olen osasyyllinen rikokseen. Rauhanturvatehtävät voidaan aloittaa, jos poliittinen rauhanprosessi on käynnistynyt. Tällaista poliittista ratkaisua ei ole alettu edes etsiä.

Suomi ei torju Afganistanissa terrorismia vaan aiheuttaa sitä. Syy pakolaistulvaan on pääasiassa USA:n jatkuva mellastaminen eri puolilla maailmaa. New Yorkin iskujen jälkeen USA on hyökännyt useisiin islaminuskoisiin maihin. Minkälainen kaaos tai pakolaiskriisi Irakissa vallitsi kun Saddam piti kuria? Aivan. Vahvamies voi olla monelle maalle parempi vaihtoehto kuin kaaos. 

Talebanit eivät taistele islamin vaan maansa takia. Talebanit ovat kiihkouskovaisia, mutta heidän tärkein motiivinsa on sotia oman maansa puolesta. He sotivat amerikkalaisia vastaan, koska amerikkalaiset ovat siellä. Kuvitteleeko joku, että jos Suomi lähtisi Afganistanista talebanit seuraisivat sotilaitamme soutuveneillä ja ryhtyisivät sotimaan Keravalla ja Iisalmessa?

Lisäksi kutsua Charly Salonius-Pasternakin ajatuksia trumpilaisiksi, kuten Ilkka Kanerva teki, ei ole mikään argumentti. Sitäpaitsi myös Trump voi olla joissakin asioissa oikeassa.

Jos syy sotimiseen on USA:n ja Saksan miellyttäminen, se pitäisi kertoa kansalle avoimesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat