Juho Leppänen

Antisemitismi on tyhmien ihmisten sosialismia

Kuten joku viisas on sanonut, sosialismi on älykkäiden ihmisten antisemitismiä. Jos joku tietää sitaatin alkuperäisen esittäjän, kertokoon kommenteissa. Kääntäen voisi sanoa, että antisemitismi on tyhmien ihmisten sosialismia.

Helsingin Sanomissa on ansiokas artikkeli antisemitismistä. Kommenttiosio kertoo kyllä masentavalla tavallaan antisemitismin sitkeydestä Suomessa. Vielä kerran: Israelin politiikka ei oikeuta sitä että juutalaisen koululaisen päälle syljetään. Netanyahua saa kritisoida, eurooppalaisiin synagogiin ei saa lähettää uhkauksia. Suomen juutalaiset eivät ole Israelin valtion edustajia, vaan Suomen kansalaisia, joilla on yhtä suuri oikeus elää Suomessa kuin kenellä tahansa tämän lukijalla.

Sosialistit ovat yleensä kaunan, vihan ja epätoivon täyttämiä. Muutenhan he eivät olisi sosialisteja. Juutalaisten tunnettu menestys monella elämänalalla on heille tietenkin jatkuva muistutus omasta epäonnistumisesta. Sopii luonnekuvaan, että elämäänsä pettyneet nilviäiset vihaavat heitä, jotka tehneet elämällään jotakin. Väärin se toki tietenkin on.

Oma kysymyksensä on Euroopan muslimien osuus antisemitismin kasvussa, mikä lienee huomattava. Ei täydy erikseen kommentoida, olen samaa mieltä. Missä ovat muslimien mielenosoitukset juutalaisten puolesta? Miksi samat luuserit, jotka jaarittelevat kulttuurisesta omimisesta ja loukkaantuvat kaikesta mahdollisesta, eivät puolusta Euroopan juutalaisia?

Mitä sellaista arvokasta islamilainen maailma on muuten saanut aikaiseksi viimeisen viidensadan vuoden aikana, mitä ilman emme voisi elää? Mitä meiltä puuttuisi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Yllä kääntäen esitetty on se alkuperäinen sitaatti: 'Der Antisemitismus ist der Sozialismus des dummen Kerls” eli ”antisemitismi on tyhmien ihmisten sosialismia”.

Usein luullaan, että lausuman alkuperäinen esittäjä olisi saksalainen sosialidemokraatti August Bebel, joka vuonna 1894 lainasi tätä Ferdinand Kronawetter -nimisen vaikuttajan esittämää lausumaa, joka on julkaistu Wienissä Neue Freie Presse -lehdessä keskiviikkona 24.4.1889, näköispainos linkissä

http://anno.onb.ac.at/cgi-content/anno?aid=nfp&dat...

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

Kiitos! Olipa hyvä tietää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Sosialistit ovat yleensä kaunan, vihan ja epätoivon täyttämiä."
Kaunis ajatus, johon on vaikea lisätä mitään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tiivistetysti sosialisteille Juutalaiset kelpaavat kuolleina(holokausti), mutta ei elävinä.

Juutalaisuusvastaisuutta holokaustin jälkeisenä aikana ei enään suvaita missään muodossa, vaan se on etsinyt porsaan reijän Juutalaisvaltio vastaisuudeksi.

Islamin antisemitismi saa voimansa läntiseltä Juutalaisvaltio vastaisuudesta ja tätä kutsutaan uus antisemitismiksi. Heidät löytäänkin samalta puolelta, syytöksissään.

Toimituksen poiminnat